architecture in china encompasses a wide range of contemporary styles, often including dramatic feats of complex engineering.

LUO studio, an architecture practice based in china, is committed to creating durable, friendly, and high-quality spaces through creative thinking, craftsmanship, spirit of devotion, and caring for nature.



LUO studio has designed a large temporary structure in puyang city, china, to provide a new space for locals to buy fresh produce during the demolition and reconstruction of the existing shengli urban market. due to the client’s requirements, the architects focused on creating a low cost building with a short construction period. with this in mind, a modular, prefabricated structure was specified, resulting in reduced time on site and also allowing the building to be dismantled and recycled for future constructions.

the site of the temporary shengli market is located close to the former building. set back from the main road, the large plot also provides a generous car parking space, making it convenient for both vendors and customers alike. the design by LUO studio forms an industrialized shed-like architectural structure, built using standardized modules to ensure rapid construction and reduced costs.

inside the building, the space is designed to create an orderly and functional marketplace. clear lanes and wide passageways provide comfortable circulation through the hall, while colored signs overhead allow customers to easily find the food they’re looking for. the shelves used to sell the fresh produce are built using timber and steel. employing uniform measurements, these form a clean and simple atmosphere, much like the modular structure itself.

the structure of the market utilizes cement slabs, lightweight steel panels, timber and polycarbonate sheets, which can be seen exposed throughout the interior. inverted pyramid frames have been employed to build the entrance canopy, reducing material usage while providing structural stability. inside, this pyramid shape is repeated at the columns of the building using wood and steel. resembling umbrellas, they serve not only for putting signs to indicate the market’s different areas but also to house light fixtures. by introducing these elements of warm-colored timber, LUO studio creates a welcoming environment, in keeping with the sustainable credentials of a temporary building that can be recycled and reused in the future.

location: southeast of the intersection of shengli road and changqing road, puyang city, henan province, china

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

the exhibit includes a series of gardens designed by raymond jungles, as well as a curated gallery of burle marx's paintings, drawings, and textiles.

the exhibit includes a series of gardens designed by raymond jungles, as well as a curated gallery of burle marx's paintings, drawings, and textiles.

as shown in the pictures, google's HQ has been topped with a tent-like roof canopy that is able to regulate indoor climate, air quality, and sound.

as shown in the pictures, google's HQ has been topped with a tent-like roof canopy that is able to regulate indoor climate, air quality, and sound.

ma yansong's firm was asked to conceive a versatile pylon design that could be integrated across different environments – from bustling city centers to remote »

ma yansong's firm was asked to conceive a versatile pylon design that could be integrated across different environments – from bustling city centers to remote deserts.

in addition to masterplanning the experimental community, the new york-based firm also designed the exhibit's linear welcome center.

in addition to masterplanning the experimental community, the new york-based firm also designed the exhibit's linear welcome center.

Curved Roof Panel

PC Sheet, PVC Roof Sheet, FRP Sheet, Synthetic Resin Roof Tile - CO-WIN,https://www.co-winhk.com/